Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) was schrijver, filosoof en theoloog in één – en hoe! Met zijn oorspronkelijke, zeer persoonlijke gedachten en zijn grootse stijl is hij nog altijd een inspiratie voor velen. Schrijven was voor Kierkegaard een manier om te ontdekken wie hij was en waarvoor hij wilde leven. Schrijvend wilde hij er ook aan bijdragen dat de enkeling die hij 'zijn lezer noemen mag' tot zichzelf komt. Kierkegaard heeft intens gereflecteerd op het verschijnsel van de publieke opinie, de rol van kunst in het leven, de status van wetenschappelijke kennis en, niet in de laatste plaats, het wel en wee van de religie in zijn tijd. Kierkegaard in discussie brengt zijn reflecties in contact met ons eigen denken over kunst, wetenschap, mediacultuur, religie en de pittige opgave authentiek te zijn. Hedendaagse denkers verschijnen ten tonele om de discussie die dan ontstaat te verrijken.
Over de auteur
Onno Klaas Zijlstra (14 januari 1949) is een Nederlandse filosoof. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een proefschrift over de filosofie en cultuurkritiek van de Spaanse filosoof José Ortega y Gasset.
Momenteel doceert hij filosofie aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Zwolle en aan de Protestantse Theologische Universiteit vestiging Kampen.
Zijlstra maakt deel uit van de wetenschappelijke redactie van de Søren Kierkegaard Werken
NUR code:
Filosofie algemeen (730)
Dit artikel is niet leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
In winkelwagen