Eten als liefdestaal van Arachne Molema is een kookboek met 100 keukengeheimen en 19 bijzondere, ontroerende verhalen van migrantenvrouwen uit verschillende landen.
Tien jaar geleden op een zaterdagmiddag in september, kwamen de Armeense ouders van een studentenhuisgenootje koken in het studentenhuis. Wat een heerlijkheden werden er op tafel gezet, wat was de sfeer gezellig en hartelijk. Er bleef zoveel eten over dat Arachne nog de hele week kon nagenieten van de verrukkelijke maaltijd. Zo ontstond het idee voor het boek Eten als liefdestaal.
Vastberaden, veerkrachtig en moedig zijn de negentien vrouwen die hun levensverhaal en keukengeheimen delen. Sterke vrouwen, zeer verschillend - van Zuid-Afrika tot Mexico - die hun hart durfden te volgen door naar Nederland te komen. Sommigen kwamen voor hun werk naar Nederland, anderen werden verliefd op een Nederlandse man, en een aantal van hen moest vluchten voor de oorlog.
Een ding hebben ze gemeenschappelijk: eten is hun liefdestaal. Het meest geheime ingrediënt is op alle continenten het zelfde, het is liefde die de maaltijd naar een hoger niveau tilt. Samen eten zorgt voor verbinding en stilt de honger naar het thuisland. Lees, kook en geniet!
Neem de tijd om samen in de keuken te staan, want zoals Emanuela uit Italië zegt: Haasten en eten is een vieze combinatie.
Alvast een klein idee van de recepten?
Wat te denken van Fish Bobotie uit Zuid-Afrika, of Butter Chicken uit India? Als je benieuwd bent naar de smaken van Hongarije maak je de overheerlijke Hongaarse Stoofschotel Pörkölt.
Valeria uit Brazilië geeft een kijkje in de Braziliaanse keuken met haar Braziliaanse Kipstroganoff.
Trek gekregen? Dit vrolijke, ontroerende boek vol verhalen en lekkere recepten zal je zeker niet teleurstellen!
Arachne Molema is journalist, kookcolumnist en reisleider. Ze studeerde Latijns-Amerika Studies, Internationale Ontwikkelingsstudies en behaalde een postmaster in Journalistiek. Voor dit boek reisde ze door Nederland en interviewde ze negentien vrouwen in hun keuken, samen kookten ze in totaal 100 wereldgerechten. Het resultaat is een kookboek vol heerlijke recepten en diepgaande interviews.