In 'Het geheim van de bakker' maak je een reis van Friese dúmkes naar Limburgse vlaai.
Achttien bakkers vertrouwen je hun geheimen toe en nemen je mee in de rijke bakkersgeschiedenis van ons land. Van kleine dorpsbakkers tot grote bakkersbedrijven. Deze diversiteit zorgt voor een mooie dwarsdoorsnede van de vele soorten bakkers in Nederland. De veelzijdigheid wordt extra interessant door de streekgerelateerde verhalen. Zo lees je bijvoorbeeld een verhaal over de herkomst van het saffraanbrood in Zeeland en kom je meer te weten over de cranberries op het eiland Terschelling.
Het geheim van de bakker bevat bovendien dertig originele recepten van verrukkelijke brood- en banketproducten. Regelrecht gekregen van de bakkers zelf en heel geschikt voor de hobbybakker.
Anja Helmink (1967) woont in Alblasserdam, op steenworp afstand van de beroemde molens van Kinderdijk. Zij is getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Als pedagogisch medewerker is zij werkzaam op een peuterspeelzaal. Schrijven en fotograferen zijn grote hobby's van haar. Ze schrijft o.a. voor het Reformatorisch Dagblad en voor diverse lokale kranten.
Op 3 mei 2017 vond de feestelijke presentatie van
Het geheim van de bakker in onze boekhandel plaats.
Bekijk op
Facebook een mooie selectie foto's van deze avond of lees ons
uitgebreide verslag.