Geïnspireerd door de bekende theoloog Dietrich Bonhoeffer denkt Wim Dekker na over thema's als gemeente-zijn, navolging, doop, cultuur en de verhouding tussen kerk en wereld.
Ook zeventig jaar na zijn dood daagt Bonhoeffer (1906-1945) ons uit om antwoord te geven op de vraag waar het ten diepste om gaat in het christelijk geloof. Wat is folklore en wat is de harde kern die in onze tijd opnieuw ontdekt mag worden?
De vroegste belijdenis van de christelijke kerk luidt: Jezus is Heer. Maar hoe wordt Jezus opnieuw Heer van christenen die feitelijk andere heren en machten dienen? Hoe wordt Jezus Heer van seculiere mensen die niet meer religieus kunnen zijn zoals hun voorouders?
Daarover schrijft Wim Dekker in dit boek. Aan de hand van kernachtige citaten van Bonhoeffer ontwikkelt hij zijn eigen gedachten. In de geest van Bonhoeffer: tegendraads en bij de tijd.
Wim Dekker (1950) studeerde theologie en werkte als predikant in Sebaldeburen, Loenen aan de Vecht, Rotterdam-Delfshaven en Wezep. Sinds 1998 is hij werkzaam bij de IZB, vereniging voor zending in Nederland. Hij is cursusleider van Areopagus, centrum voor contextuele en missionaire verkondiging. Hij is medeoprichter en redactielid van het tijdschrift'Kontekstueel'. Eerder publiceerde hij o.a.'Marginaal en missionair. Kleine theologie voor een krimpende kerk'(2011) en'Afwezigheid van God. Een onderzoek naar antwoorden bij W. Pannenberg, K.H. Miskotte en A. Houtepen'(2011).
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.